Reacties van lezers 

Beste Rene,
Ik kreeg jouw e-mail adres van, van de Satelliet, de basisschool waar jij op bezoek bent geweest. Mijn zoontje van 6 (die goed kan lezen voor zijn leeftijd) vond het aanvankelijk niets (wat is daar nou aan) maar kwam daar helemaal van terug; hij vond de boeken geweldig! Dus afgelopen maandag wilde mijn zoontje een boek met handtekening van jou erin kopen, maar omdat ik het als sinterklaascadeautje wilde geven wilde ik het zelf komen halen. Helaas kon ik alleen maandag niet en Hunter denkt nu wel dat Sinterklaas het boekje met handtekening voor hem regelt. Mijn vraag is nu of ik een getekend exemplaar ergens kan afhalen (bij de Satelliet of in de stad of in Zwijndrecht maakt mij niet zoveel uit), want je hebt hem erg geinspireerd! Ik kan het geld ook aan je overmaken en dat het opgestuurd wordt als je dat liever hebt. Ik hoop dat jij de wens van Hunter in vervulling kunt laten gaan. Alvast bedankt! Nienke.

 

Hallo René,
Met Koninginnedag j.l. heb ik, op de voorstraat bij de winkel van Dimitri 313, het boekje Deining in Dordrecht gekocht.
Ik heb toen een poosje  met je staan praten  en ik had verteld dat ik op Bali woonde. Dat kun jij je waarschijnlijk niet meer
herinneren maar goed dat boekje is dus mee gegaan naar Bali en was het een beetje vergeten. Totdat ik het van de week tegen kwam. Ben er direct in gaan lezen en vond het heel leuk geschreven. Voor jong en oud is het een leuk boek. Ik ga het bewaren  
voor mijn kleinzoon hier op Bali en als hij de leeftijd er voor heeft, hij is nu bijna 3, ga ik het zeker aan hem voorlezen. Ik hoop dat hij tegen die tijd genoeg Nederlands kent zodat hij het begrijpt. Wat ik vooral zo leuk vond was de beschrijving van Dordt, ik was even terug. Heel veel herkenning. Voordat ik naar Bali ging woonde ik in Hendrik Ido Ambacht dus is kwam wel vaak in Dordrecht.
Nu wonen mijn zoon en schoondochter boven de winkel dus als in in Nederland ben logeer ik daar. Heel veel succes met je lgende boek, want dat gaat er zeker komen denk ik. Dank voor het leesplezier!
Met vriendelijke groet,
Sjanie Diets, vanaf Bali.
 
Beste Rene,
Wat ben ik trots op Joey en wat heb ik genoten van het telefoongesprek! Hij vond het zo spannend om u te bellen! Hij heeft het super goed gedaan en wat was u leuk en vriendelijk tegen hem. Na het gesprek was hij helemaal opgewonden en opgelucht tegelijk, dat heeft hij toch maar even mooi gedaan! " Mama, ik heb gewoon de schrijver zelf gesproken!" Prachtig om te zien! Hij wilde gelijk weer verder in het derde boek van u, Bonje in de Biesbos. Joey is nog niet in het bezit van uw eerste boek, Tumult op Tiengemeten. Dit wil ik hem graag geven als beloning op wat hij allemaal gedaan heeft. Nog mooier zou het zijn als hij dit uit uw handen mag ontvangen. Is er een mogelijkheid om dat te regelen? Ik kan er voor zorgen dat het boek op school bij de juf is op woensdag 3 juli tijdens zijn spreekbeurt, misschien wilt u er dan voor Joey iets inschrijven.
Ik hoor graag van u. Alvast heel erg bedankt voor alles!
Met vriendelijke groet, Christ'l Kleijn ( De hele trotse mama van Joey)

 

''Bonje in de Biesbosch" wordt vlot verteld, gaat nergens diep, kent op een aantal momenten enige iets te dik opgelegde educatieve elementen (Biesbosch, Biesboschmuseum, Haringvliet), maar bezit ook veel couleur locale die het verhaal op een prettige wijze in de herkenbare actualiteit zet. De tekst wordt afgewisseld met en ondersteund door eenvoudige, gestileerde zwart-witillustraties, van de hand van de auteur. Het boek besluit met een aantal informatieve hoofdstukjes, een verklarende woordenlijst en enkele kaartjes. Kinderen zullen veel herkenbaar spannends tegenkomen uit hun eigen leven. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie Mart Seerden, NBD Biblion 

 

Beste René, ik heb je mail in goede orde ontvangen. Ik laat je weten als ik kom filmen. Oh ja . . . ik heb genoten van Deining in Dordrecht! Wat een gezellige, spannende sfeer weet je neer te zetten in je boek. Ik kijk rijkhalzend uit naar je volgende boek!

Ad van den Herik, RTV Dordrecht.

 

Ik vond alle drie de boeken van René Kerkhoven erg leuk en spannend. Maar niet alleen dat, want er wordt ook wat geschiedenis verteld, over het boek dat je op dat moment leest. Maar de schrijver schrijft niet alleen, je kunt ook met de schrijver met je klas een uitje maken.Met mijn klas zijn we naar de stad geweest.En hij vertelt, en leest ook stukjes uit het verhaal voor. En je komt dan op plekken uit het boek, bijvoorbeeld de Wijnbrug of de Groenmarkt. En we hebben de Grote Kerk beklommen, net als Luuk en Tim in het boek doen. Het is heel  spannend want soms wil ik gewoon doorlezen om te kijken wat er gaat gebeuren. En ik kan niet wachten tot het volgende boek komt!

Joebert Polders, SBO het Kompas

 

 

Met SySo langs Hollands Pareltje

Minimaal 1 x per jaar organiseren we vanuit Den Haag Ypenburg een SySo uitje in de regio. Dit keer deden we het Hollandsche Dordrecht aan met een stadswandeling onderleiding van René Kerkhoven, onze flex-collega en kinderboekenschrijver. Met 10 collega’s uit heel het land betraden we donderdagmiddag Dordts Genoegen. We hadden de koffie nog niet op of René maande ons richting de Grote Kerk en dan vooral de toren, die beklommen diende te worden. Harald Feijth kreeg de opdracht mee om alle xxx traptreden na te tellen van de wenteltrap in de toren, volgens hem klopte het niet. Boven aangekomen, genoten van het magnifieke uitzicht en de speciale inkijkjes van onze gids. Eenmaal beneden diende de volgende uitdaging zich alweer aan. Tijdens de stadswandeling moesten we alert zijn van René op ornamenten met dieren, deze zijn er in grote getale kan ik jullie verzekeren. (foto??) Onderweg schudde hij, zo het leek, moeiteloos interessante anekdotes uit de hoge hoed. Ja zelfs zijn kinderboek Deining in Dordrecht kwam er aan te pas in een donker steegje, waar hij een bijpassende passage voorlas.  Een chocolade- en bierproeverij kwamen we nog tegen in het verrassend goed bewaard gebleven oude centrum met al zijn monumentale panden.
We eindigden in Café Restaurant Merz voor een copueuze maalijd en wisten dat het goed was. 
Dordrecht de oude, ietwat scheefgezakte stad aan de Oude Maas, Merwede en Noord. Het was een belevenis aan de hand van een collega.  Gezien alle oohhhh’s en ahhhhh’s van collega’s die eigenlijk ook meewilden maar nu niet konden, organiseren we dit in het voorjaar vast nog eens. 

Arjan van der Meer, Syntens

 

 

Mijn naam is Ryan  ik ben 11 jaar en zit in groep 7 van de  Prins Bernhardschool te Dordrecht en doe volgende week mijn boekbespreking over uw boek tumult op Tiengemeten. Ik wil graag  wat over u weten.  Zoals hoe kwam op het idee voor dit boek  en doet u nog wat anders dan leuke boeken schrijven want uw boeken vindt ik erg leuk. Bent u getrouwd heeft u zelf kinderen, wie brengt u op de ideeën voor de boeken. Wie heeft de tekeningen in uw boeken gemaakt? Mama vind uw boekjes ook erg leuk en leest ze ook. Als mijn spreekbeurt is geweest mail ik nog hoe het is gegaan. Ik heb nog posters van de boekjes en ga die ophangen in de klas. Wilt u mij zo snel mogelijk antwoorden? Al vast vriendelijk bedankt voor uw medewerking! 

Groeten van Ryan Verhagen

PS: U heeft al mijn boekjes bij Jeka gesigneerd erg leuk!!