Over de schrijver

René Kerkhoven (Utrecht, 1959) is in de zomer van 2010 begonnen met het schrijven van kinderboeken. De schrijver heeft, al lang voor Tiengemeten werd omgevormd tot natuurgebied, veel tijd doorgebracht op het eiland. Samen met zijn kinderen, die toen ongeveer de leeftijd van Luuk en Tim hadden, verbleef hij er regelmatig meerdere dagen in een oude boerderij. De avonturen van Luuk en Tim zijn mede uit die belevenissen voortgekomen. Tumult op Tiengemeten, dat zich afspeelt in de zomer, is sinds maart 2011 verkrijgbaar.

 

De historische binnenstad van Dordrecht vormt het winterse decor van deel twee van de serie: Deining in Dordrecht. René Kerkhoven brengt veel van zijn vrije tijd door in het oude centrum van de stad, waar Luuk en Tim wonen. Inmiddels geeft hij stadswandelingen door de binnenstad, met het boek als thema. Ouders en kinderen, en soms zelfs hele schoolklasssen, zien de avonturen van Luuk en Tim tijdens zo'n rondleiding tot leven komen.

 

In het derde verhaal met Luuk en Tim in de hoofdrol trekken de jongens de Brabantse Biesbosch in. Al sinds de jaren zeventig komt de schrijver met wisselende regelmaat in het door getijden gevormde natuurgebied. Bonje in de Biesbosch speelt zich af in het voorjaar.

 

Zijn eigen kinderen, de natuur en allerlei belevenissen van zijn kinderen en hemzelf vormen belangrijke inspiratiebronnen voor de verhalen. Tegelijkertijd berusten de verhalen zelf grotendeels op fantasie.

 

Reizen en ontdekken is een belangrijk element in zijn leven. Over een meerdaagse, individuele trektocht door de bossen van Canada is bijgaand artikel van zijn hand in de reiskrant van het Algemeen Dagblad verschenen: Avonturier in het engedierenbos. Zie onder "Artikelen". 

 

In het dagelijks leven werkt hij al meer dan 20 jaar als adviseur op het gebied van innovatie, strategie-ontwikkeling en marketing voor allerlei bedrijven en organisaties.

 

Daarnaast is René Kerkhoven werkzaam als ontwerper.

Informatie over zijn werkzaamheden en ontwerpen is te vinden op www.strategie-ontwikkeling.nl.