Deining in Dordrecht

Na hun belevenissen op Tiengemeten raken Luuk en Tim, gezworen vrienden uit groep 7, nu betrokken bij diefstallen in de omgeving van Dordrecht. Er spelen zich raadselachtige zaken af in de oude binnenstad van hun woonplaats. De jongens gaan ook nu weer op onderzoek uit. Bij toeval raken ze bevriend met Barend, een oude zwerver, die onder een stenen brug probeert de winter door te komen. Tijdens hun omzwervingen door de stad ontdekken ze langzaamaan wie er achter de diefstallen zitten. Samen met Barend weten ze uiteindelijk tot een oplossing van het mysterie te komen . . .'

 

Cover Deining in DordrechtIk vind het een superleuk boek, nog spannender dan "Tumult op Tiengemeten'. Vet cool dat Max, de herdershond, komt logeren en weer mee op avontuur gaat. En dat ze in het begin kattenkwaad uithalen. Je denkt steeds: wat gaat er nu weer gebeuren? Daardoor blijf je doorlezen! (Menno Verburg, 10 jaar, Goes)

 

Tijdens het lezen had ik het gevoel dat ik samen met Luuk en Tim de avonturen beleefde. Dat komt doordat het boek zich afspeelt in Dordrecht. Dat maakte het heel echt en bracht het verhaal erg dichtbij. Niet alleen een spannend jongensboek, maar ook heel leuk voor volwassenen! (A.A.M. Brok, burgemeester van Dordrecht)

 

Als geboren Dordtenaar die zijn hele jeugd in Dordt heeft doorgebracht ben ik natuurlijk extra gecharmeerd van de belevenissen van Luuk en Tim. Deining in Dordrecht is een daverende dijk van een jongensboek! Hup Dordrecht! Hup Luuk en Tim! Hup Schapekoppen! (Ronald Giphart, schrijver) 

 

Als relatief nieuwe bewoner van Dordrecht herkende ik in het verhaal duidelijk 'mijn' stad, met name het oude centrum. Jeugdige lezers komen bovendien, net als in het vorige boek, allerlei wetenswaardigheden tegen. Op naar het volgende deel in de reeks! (Marcel Carpay, tekstschrijver, Dordrecht)

 

Let op: ook volwassenen lezen dit boek met plezier. Naast een spannend jongensboek biedt het een mooie sfeerschets van de binnenstad van Dordrecht. Met het boek in de hand zijn de omzwervingen van Luuk en Tim door Dordrecht op de voet te volgen!

 

Verkoopinformatie

Op 14 november 2011 heeft de schrijver een eerste exemplaar aan Sinterklaas uitgereikt, die dit jaar zijn landelijke intocht in Dordrecht beleefde. Deining in Dordrecht is sinds 15 november 2011 te koop voor € 9,95 bij de meeste boekhandels in en om Dordrecht. Zie de pagina "Verkoopadressen".

 

Geïnteresseerden buiten de regio kunnen het boek bestellen door hun naam en telefoonnummer door te geven via de contactpagina. Kosten bedragen € 12,95 voor het boek inclusief porto en verpakking.

 

Sinds 15 november 2011 al meer dan 1.600 exemplaren verkocht!

 

Meer informatie over Dordrecht: www.vvvdordrecht.nl

 

© René Kerkhoven 2011

Alle rechten voorbehouden, inclusief het recht van reproductie in zijn geheel of gedeelten, in welke vorm dan ook.