Korte verhalen

"Dorothea's doldwaze Dordtse dagen" is een kort verhaal, waarvan elk woord met de letter "d" begint: een tautogram. Het verhaal is als ansichtkaart te koop bij boekwinkels in Zwijndrecht en Dordrecht. Lees "Dorothea's doldwaze Dordtse dagen" door op het onderstaande plaatje te klikken.
In 2012 en 2013 reisde René Kerkhoven rond op Cuba. In de hoofdstad Havana schreef hij onder meer een kort Cubaans verhaal in het Spaans. Zijn belevenissen verwerkte hij in een boek: "De Hanenfluisteraar".
  De korte verhalen "De Zeven zegeningen van Havana Club" en "Als de nood het hoogst is" zijn delen uit het boek. De laatste verscheen ook als column voor metrocolumn.nl

Dorothea Havana Club Metrocolumn

Dorothea's doldwaze
Dordtse dagen.

De zeven zegeningen
van Havana Club


Als de nood het hoogst is

 

 

In september 2010 maakte René Kerkhoven een meerdaagse tocht door de bossen van Canada. Hij schreef daar een reisverslag over voor het Algemeen Dagblad.  -  Ook maandblad Happinez deed verslag over de individuele trektocht.  Auberge des 3 fours is een kort zomerverhaal, dat zich in de Vogezen afspeelt. De artikelen zijn te openen door op de onderstaande plaatjes te klikken.

Algemeen Dagblad Happinez
Algemeen Dagblad
Happinez
Auberge des 3 fours 

In opdracht van de gemeente Zwijndrecht schreef René Kerkhoven een kort "koninklijk" verhaal voor kinderen van 7-9 jaar. De week voorafgaand aan de inhuldiging op 30 april 2013 is het verhaal op verschillende lokale basisscholen voorgelezen. Het is daarnaast lokaal in de Kombinatie gepubliceerd. Daarnaast schreef René Kerkhoven enkele korte gedichten, waarvan er twee hieronder te vinden zijn.

Algemeen Dagblad Happinez
Kijkduin Zomer in Zwijndrecht  

De kostelijke kroning

Neem je gedachten mee op reis, en de verhalen komen je tegemoet . . .

                                                                                                   Havana, april 2012